KESÄKUU 2019

Sievi Miiting 14  - 16.06.2019

fb_img_1560843781702.jpg

fb_img_1560843801009.jpg

Joo … Sunnuntaina kaveria katsomaann Kajaaniin … Lähtö Kajaanista 20.00 google mapsi näytti et tunnin lyhyenpi matka, eli sinne mutta kun olin ajanut mukavaa mutka polkuu 30 km, niin alko sepeli …. ei muuta kuin takaisin Kajaaniin ….. josta lähtö 21.45 Lahteen …. eka tankki liikaa väsyy ja kaadopin mopon kun parkkeeraamista sähläsin …. onnea tuli heti iso mopo mies nostamaan mopoa …… sitten tutkailua et tulika vaurioo ….. osu samoihin paikkaihin kuin kolarissa 2016 …….. tunti meni siellä …… noh ei muutakuin baanalla ……. mut 10km niin hirvi eteen ………. paniikki jarrutus väliin jäi 10 metrii, ja just mopo pysy pystyssä …… sitten …. 20km ja rekka vilkuttaa voloja ja kunnolla …….. tajusin et hirvi tiellä nyt olisin ajanut suoraan päin ilman varoitusta …. kiitosta rakkamiehelle ……… sen jälkee loppu matka oli hirvien kyttäämistä …. kotona jotain 07.30 .. kiitos uusista kavereista ja mukavasta miitistä teidän Orkkis


Faktat: 1252 km, ajoaika 15 tuntia 487 minuuttia, keski nopeus 80km ja maxspeed 144.00

Ja tärkein Jeesus pelastaa jos ajotaidot ei riitä

20190525_1129291.jpg

Perhe Lehto Upilassa seitsemäs kerta putkeen, isät ja lapset leiri.

Edellisessä yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa, asia leirikeskukset. Lukekaa lopussa oleva P.S. teksti, lisäys f.b. tekstiin


Ite tein vastaavan kaltaisen esityksen, kuin  Ohto Oksanen (Nastolan valtuutettu),

Mutta ottaen kantaa Luomanimen (Nastolan leirikeskus) taloudellisiin ongelmiin (700 000€ velan hoitoa joka vuosi, muilla leirikeskuksista ei ole velkaa euroakaan)


Niin että Upila poistettaisiin mahdollisesti lopetettavien leirikeskuksen listalta.


Ja jos joku ensisijaisesti myytäisiin se olisi velkainen Luomaniemi. Muilla leirikeskuksilla ei ole yhtään velkaa. Luomaniemi llä on yllä mainittu velka rasite.


yhteisessä kirkkovaltuuston kokouksessa tein seuraavat esitykset, joiden perusteet olivat seuraavat:


Minulle tärkeä työmuoto on lapsi -ja nuorisotyö, ja tulen taistelemaan Upilan puolesta hamaan loppuun asti, koska se on lakkautettavien leirikeskusten listalla.


Upila on ainot leirikeskus joka on erikoistunut lapsi -ja nuorisotyöhön ja myös tätä kautta varhaiskasvatus työhön ja perhetyöhön.


Tässä asiassa minua on on auttanut Jari Rissanen ja Mauno Nivala. (tilastoja, taloudellisia faktoja ja ennen kaikkia toimintaa

jonka Upilan leirikeskus mahdollistaa )


Esisitys 1. (kohtaan kiinteistöt, leirikeskukset)


Upila poistetaan mahdollisesti lakkautettavien leirikeskuksien listalta.


perustelut:


- Upila on ainoa leirikeskus joka on erikoistunut lapsi - ja nuorisotyöhön ja myös tätä kautta varhaiskasvatus työhön ja perhetyöhön.


- Upilalla ei ole lainaa ollenkaa, näin ollen ei lainan hoitokuluja.


- investointi tarpeet – keittiö rakennuksen lämmönvaraaja 20 000 euroa ja keittiöön uusi liesi n. 2000 – 3000  euroa, yhteensä 23 000 euroa. Eli erittäin kohtuulliset verrattuna muihin leiri keskuksiin.


- normaalit saneeraukset 2024 – 2026 kiinteistö suunnitelman mukaan


Tätä ei kukaan kannattanut.


Mutta varsinaiseen kiinteistöt /  leirikeskukset osuuteen tuli merkittäviä muokkauksia tekstiin, siten että enään ei ole itsestäänselvyys, että joku leirikeskiksista lopetataan.


Siitä suuri kiitos Nastolanseurakunnan

valtuutetulle - Ohto Oksaselle !!!! - hän käänsi suomeksi mun ajatukset asiasta / tiivisti niin että muutkin kun mä ymmärsin mitä selitin asioiden tiimoilta.


Esitys 2. (kohtaan muut asiat) - menee yhteisen kirkko neuvoston käsittelyyn.


Että viestintätoimikunta ja viestintäpäällikkö alkaisi tutkimaan valtuuston kokouksien lähettämistä livenä, esim. netin kautta (samalla tavalla kun kaupungin valtuuston kokouksia voi kuunnella).


Perustelut:


- on varmasti paljon esim. vanhuksia, vammaisia ja muita henkilöitä (joilla on syystä tai toisesta mahdotonta tulla paikan päälle kuuntelemaan päätöksentlekoa) joita varmasti kiinnostaisi yhteisen kirkkovaltuuston kokoukset, mutta ei ole mahdollista tulla paikanpäälle kuuntelemaa ja katsomaan päätöstentekoa (valtuuston kokoukset on avoimia tilaisuuksia)


- näkisin että tämä palvelisi Lahden seurakunta yhtymää ja sen eri seurakuntia, ja siten toisi toimintaan lisää läpinäkyvyyttä ja avoimuutta


P.S. lapsityön  vaikutusta (LAVA) leirikeskus asiassa ei ole tutkittu ollenkaan, tämän tutkiminen perustuu lakiin JA ON PAKOLLISTA TÄSSÄ ASIA YHTEYDESSÄ. Eli on ohitettu asia joka on kirjattu lakiin. Ja nimen omaan tämä asia koskee Upilaa.

 

ESS juttu asiasta: klikkaa 

TÄTÄ 

Tags:

Jätä vastaus