Maaliskuu 2020

24.05.2020

Tässä kun on puolittain karanteenissä, tulee mieleen muistoja elon varelta tässä muutamia kertomuksia ja lekuri reisssuja ….tekstin päivitys, editointi jatkuu kun jaksaa ………..

Joo … toi korona … oon riskiryhmään … ja taudit on niin että niissä on kaikki koronaviruksen oireet (siis näin useita vuosia) …. mutta ei kuumetta … Janne laittaa kännyt  ristiin … toivotaan et tämmönen lepäili ei oo edessä …. Tilasin käsidesi ja telineen sille … mutta jälkeen päin aloin miettii oliko huijari firma …. tilauksen syy Ekassa firmasta kun ei meinannut mistään netistä löytyy … toivottavasti nyt ei ole kyse siitä vitsauksesta mikä mainitaan Raamatun lopun ajan ennustuksissa …. ja kun viikko sitten leikattiin kylki auki, niin sanovat jos kuume 37.5 niin heti lääkäriin (haava tulehtunut)

On aikaa ajatella… Meinaan jos edelleen tilanne että Lahdessa ei todettuja tartuntoja (nyt 6 kpl)…. Niin on nyt viikonloppu ja ihmiset käy toisilla paikkakunnilla….. Eli kohtuu riski että on “tuliaisia” siis coronaa….

Kotikoulu päättynyt, nyt muuta … kauppoihin, mutta periaatteessa ei saa mennä. Nyt vaan pakolliset. Perjantaina Hermorata tutkimus, sama kuin tikkien poisto, tuu jos uskallat …

19.03.2020

Huomenna tikkien poistoon, ohjeet tuu jos uskallat …. yksityinen 10 min. hommasta ottaa: 100.00 euroa

Kävin sitten päksissä (05.03.2020) leikkaukse ssajoka tehtiin puudutuksessa. Ei osannut olla heittämättä huulta potilas saarinen tyyliin, ja muutenkin vähän puukko juttuu. Leikkauksen aikana tajusin, että leikkaisivat vastaavan koepalan myös selästä ja niin tekivät. oli sen verran jännää et heitin koko leikkauksen ajan huulta, esim. kun näyttivät ekan koepalan (1,5 cm x 6 cm) sanoin että puolet mulle et paistan iltapalaksi ja loput patolookille. Kun leikkasivat toista koepalaa, niin kysyivät että tuntuuko puudutus jo (ei tuntunut) sanoin et antaa mennä vaan kun saa kaksi yhden hinnalla. Nyt sit vaan ootellaan tuloksii, ja hoidellaan leikkaus venttejä ………..

P.S. nyt muuten sattuu …. loppu puudutus aines ….. eikä kukaan hae lisää

P.S.S. joo …. panacodia huiviin … autto reilun tunnin … Lisää vai suoraan morfiinia … yö näyttää

 

Hei Intikka toverit:

Kaikkee on tullut nyt jaettuun ….

Mutta eniten oikeesti haluu jakaa toveruutta motoristi ystävyyttä lähes 20 vuoden ajalta.

Hienointa ollut se että on saanut tutustuttua ihmisiin joihin ei ilman motorisia olisi tutustunut. Kaikki samalla viivalla, niin kuin Suomalaisessa saunassa. Ei titteleitä vaan ihmisyyttä. Oma mopoilu on nyt mahdollisesti katkolla, mutta viimeiseen asti Orkkis tulee yrittää ajaa. Oo jättänyt traikki idean pois, ellei kahdella pyörällä niin se on siinä….

Hyvää kevään odotusta kaikille biker tovereille toivottaa Orkkis

 

13.03.1981 isi lähti taivaisiin, sitkeillä viime voimilla talvisodan loppumista päivään asti. Mut mulla jos kuume 37.5 astetta, niin heti päksiin - leikkaus haavat tulehtunut, jos kova kuume niin corona epäily - heti päksiin …

 

Maaliskuu 21.03.2020.

Vaimon äidin hautajaiset. Oli ihana ihminen, ja otti muita huomioon, jätti itsensä taka alalle.

Tarinoita

Päivitetty 18.03.2020 - 24.03.2020 

Olin 3 vuotta oppilaana tarkkiksella, opettajana Seppo Mäkelä. Meni muutamia vuosia ja Seppo soitti että Kiinnostaisiko tulla sijaiseksi. Seppo oli jutellut Simolinin Ilkan (rehtori) kanssa et onko musta hommaan, Seppo oli sanonut että tarkkis ope hommiin kolme vuotta tarkkiksella on riittävä pätevyys. Ja lopuksi Ilkkakin oli ollut samaa mieltä. Olin n. Kaksi kuukautta, ja vähän hankala luokka. Mutta kun Hoidin sen sain “maineen” et toi hoitaa vaikeeta luokat  …. ja ope hommia tuli tehtyy 12 vuotta. Ja tänään oli ihana hetki kun nähtiin pitkään aikaan ja muisteltiin vanhoja aikoja.

 

Tarkkismaikkan  työhistoriaani:

Kun työskentelin tarkkismaikkana 1990 ja 2000 luvulla. Kaksi kertaa meinasin saada puukosta, kerran kun kirjoittelin  päiväkirjaa, oppilas hiipi selän taakse narun kanssa ja yritti kuristaa. Onneksi on tota karate taustaa, niin sain tilanteet haltuun nopeasti.

Ja kun tilanne oli ohi puhuttiin rauhassa asiat kuntoon. En kyllä hetkeäkään miettinyt saako oppilaaseen koskee vai ei fyysisesti.

Työstä saa työtodistuksen. Mulle oli paras todistus, kun entiset oppilaat notkuvat trion edustalla ja tuli aina juttelemaan, koskaan kukaan ei huutanut perään esim. Saatanan kusipää, tosin monet huusi Jeesus tulee … 

 

Toimintaa oppilaiden kanssa, kysyin edesmenneeltä enoltani, (Rokki Make) että voisiko hän lähtee oppaaksi sieni metsään. Pojat tykkäsivät retkestä kerättiin sieniä ja Make kertoi sienistä, ja taisi kertoo että hänkin oli tarkiksella 1960 luvulla (oli mukana elokuvassa Pojat jonka vessa kohtaus kuvattiin Oululaisessa koulussa jossa oli myös tarkkailuluokka) juteltiin asioista niiden oikeilla nimillä ja oli ilo nähdä miten pojat rauhoittuvat luonnossa, paistettiin makkaraa ja silleen….

Tuli myös mieleen, että kerran pyysin Asko Raitaa tulla puhumaan oppilaille. Puhui tosi hyvinja kielellä jota oppilaat ymmärsivät. En ollut sinä päivänä autolla töissä, kysyin Askola että saisko kyytiä kaupunkiin, Asko sano että tietenkin ja soitti firman auton hakemaan (poliisi). Kuski kysyy että minne haluut jäädä, sanoin että jos tohon tirran eteen.

Seuraavaan tarinaa…. Edellinen loppui Loviisankadulle tää alkaa Loviisa kadun ja Rautatinkadun risteyksestä. Olin pikkupoikana autolla menossa ostamaan 50.00 mk kenkiä, jotka lopulta maksoivat 250.00 mk. Meinaan tulin rautatienkatua kohti juna-asemaa, poliisiauto oli oikealla ennen jalkakäytävää väistämässä jalankulkija, aattelin että voin ajaa kun auto on paikallaan (heillä etuajooikeus) Mutta eipä ollut näin ajoivat perään ja pysäyttivät, ja sanoivat että nyt meinaan tulee sakot, minä: mistä ihmeestä - sanoivat että ajoin heidän eteen, enkä noudattanut heidän etuajo-oikeitta. Ei auttanut selitykset, ei muutakun takapenkille. Sitten kuskin kaveri(mies) tuli auton viereen ja alkoivat heittää tarinaa. Mulla meni hermot, ja sanoin että voitko hoitaa parisuhde asiat vapaa ajalla. 

Pelkäsin et antaa kyydin ja sit nenään. Mutta kuski alko kirjoittamaa sakko lappua todella hitaasti, sit mulla taasen meni hermot, ja sanoin: et sillee hän se on että toinen osaa kirjoittaa ja toinen lukee. Meni meinaan nassu kuskilla punaiseksi, pelkäsin et nyt varmaan käy heikosti. Mut Alko kirjoittaa normaalisti ja anto sakon 200.00 joka oli ylä kanttiin, ja sano että nyt kyllä painut piip piip…

Siirrytään kerille ja 70 luvun alkuun. Asuttiin Pikkuliisantie 19, jossa minä, äiti, isä, mummo, vaari ja Make pikkumökissä. Silloin jo Makella oli laaja levykokoelma jota kuuntelivat pikkumökissä, ja taisivat vähän janojuomaakin ottaa. Kun soitto alkoi ollaa ympäri vuorokautista, niin kuvaan astui legendaarinen salaperäinen lumikola mies/Hurja Henrikki. Eli vaari joka tosiaan välillä sai tarpeekseen ja tyhjensi koko mökki. Pojat juoksivat vahdilla läpi puskien, ja tätä oli jänna 4 vuotiaan pikkupojan katsella ikunasta.

Samasta pihasta n. 4 vuotiaana lähdin ekakertaa moottoripyörällä, tietenkin kyydissä ja ilman kypärää kun ei ollut mitään pakkoja, oli kuskina joku Maken motoristi kaveri voi kun muistaisi nimen..

Loviisankutu 8 kirjassa on juttu siitä miten Rokki Make oli aika jääräpää. Hän vääsi kättä kerin kentällä, eikä antanut periksi vasta kuin käsi katkesi. Poliisitkin oli joku soitellut, Make maijassa oli pyytänyt jos lääkäriin, mutta ei muutakun putkaan.

Sama paikka kerin kenttä. Legendaarinen poliisi Orpana oli tullut pojille juttelemaan, ja sanonut että jos vaikka alkaisivat urheilemaan, sen siaan  että vaan aikaa viettävät. Orpana oli ottanut kuulan ja työntänyt, ja sanonut että tälläsiä kaaria saa kun treenaa. Make meni ja otti kuulan ja työnsi metrin pidemmälle…. Orpana sitten siitä kotiin oli lähtenyt…( olin Orpana tytön kanssa samalla luokalla, Veikko taisi kerran käydä kertomassa poliisin työstä, luin juuri että hän on kuollut….. Suruun osaaottaen Janne, voimia Marja ja muu perhe)

 

Keriltä muutettiin Liipolaan 1972, uuteen kerrostaloon Eteläinliipolankatu 1 D, alue oli rakennuttu, niin että neljä taloa muodosti neliön.

Eräänä lauantaipäivänä eräsmies joka asu toisessa kerroksessa avasi olohuoneen ikkunan ja haukkui kaikki ja kertoi kaikki mahdolliset salaisuuden asukkaiden välillä, sitten ilmoitti että nyt tapan itseni, hyppään täältä alas ja kuolen. Niin hyppäsi, mutta loppulta

vain venytti nilkan ja ontu kotiin…

Lippolassa sain päähäni kirjoittaa kirjan, vaikka lekuri oli todennut pahan luki- ja kirjoitus vamman. Päätin että kun kirjaa niin tarvii kirjoituskoneen. Pyöräilin kaupunkiin kirjoituskone liikkeeseen. Olin saannut lahjarahaa 100 mk . Myyjälle sanoin että konetta tarvii rahaa on 100 mk, myyjä siihen että halvin käytetty 500mk (Olivetti 44, joka on nyt sängyn alla)ei tullut kauppoja, mutta päätin että ton haluun. Kävin kuukauden ajan joka päivä kysymässä joko nyt 100 mk riittää. Viimein myyjä sano että ok, ja olin ylpeä koneen omistaja. Liittyen tähän juttuun olen elämässä aina ollut viimeseen asti jääräpää asioiden suhteen esim. Kun viimeksi ostin auton niin, siitä löyty vikoja mitä ei pitänyt olla, valitsin Kuluttaja suojaan, asia ratkaistiin poikkeusellusesti Kuluttajasuojan täydessä kokoonpanossa, aikaa meni 1V 6kk …

 

Sitten riirrytään Mukkulaa, Pilkkareille. Ajelin mopolla, ei ikää ja justiinsa oli tullut kypärä pakko. Legendaarinen poliisi “Reinikainen” Mukkulaa kortteli poliisi pysäytti, sanoi että missä kypärä. Minä siihen jonkun tyhmän valheen keksin. Laski menemään. Seuraavaan a päivänä menin tankkaamaan, ja kuinka ollakaan Reinikainen tuli bens a asemalle. S anoi että nyt kyllä tulee sakot, ja alko kyselee tietoja. Vähän riemastu kun tajusi vettä mulla ei ollut ikää ajaa mopolla. Teki päätöksen että mopo ja kuski poliisiasemalle, soitti sitten kyytiä.  Sai tietää että menee tovi ennen kun ehtivät, luppo aika Reinikaisen kanssa käytettiin pelaamalla hedelmäpeliä kimpassa, en muista voitettiinko vai ei…..

1997 ei ollut 15 - vuotiaille Lahtelaisille lapsille ( mielenterveys - pakkohoito)muuta hoitopaikkaa kuin Hattelmalan sairaala. Huone jossa oli kuusi sänkyä osittain ruosteessa, ja muut potilaat 50 - 60 vuotiaita, osa sidottuna sänkyyn, ja huusivat niin että ikkunat helisivät. Tosin kun tämän tytön jätin tähän paikkaan yritin raivopäissäni potkaista ovenulkolasin rikki, mutta olikin panssarilasi ja satuin jalan ….


Muisto eräältä Joulun alus päivältä:

Pitäis tai sit ei … vetää morfiinia on meinaan nyt selkä siinä hapessa …. ehkä pitäis viskaat luuri piiloon … akuutti 24 sano et soita ambulanssi ….. viimeks kun vetäisin mulle määrättyä morfiinia …. lähin sen jälkee ostamaan lasten leluihin pattereita … humahti lääke päällä karismassa  …… Kun tulin kotiin olin ostanut kaikkee kivaa 250.00€:la …..

Lapsilla ja nuorilla on tänäpäivänä kännykät ja muut vermeet, ja suhde luontoon on katoamassa. Tässä video joka synty kun oli 20 pakkasta, Anne pelastusnukke, bensaa, pari haulikkoa, käsikranaatti, 10 kiloa dynamiittia ja kaakaota. Tätä ulkoilu muotoa en missään tapauksessa suosittele ja ei ole minkäänlainen virike tälläiseen toimintaa ja mukana oli henkilö joka vastasi turvallisuudesta. Mutta näin 1980…

 

 

 

 

 

 

 

 

Jätä vastaus