Janne kunnallisvaalit - Keskeisimmät vaaliteemani - laajemmin

Taustaani ja kokemusta kunnallispolitiikasta

ja keskeisimmät vaaliteemani: 

Janne Lehto, 53 vuotta

Taiteilija, koti – isä

Perheeseeni kuuluvat

vaimo, tyttö 12 vuotta ja

poika 8 vuotta

Olen tällä hetkellä koti-isä.

Viimeksi olin työelämässä

erityisluokan opettajana 12-vuotta.

Politiikasta minulla on 29 -vuoden kokemus:

lukuisista lautakunnista ja osakeyhtiöistä.

Näistä lisää nettisivullani ja Facebookissa. 

jannelehto.ehdokkaasi.fi

facebook.com/Janne.P.Lehto

facebook.com/Janne.Lehto.taiteilija

 

Syrjäytyminen estettävä: terveydenhoito ja tukipalvelut kaikille mahdolliseksi, ja laadukkaaksi

vauvasta vaariin. Panostettava rahallisesti ja rakenteellisesti niin, ja että näihin puututaan ajoissa, koska jos puututaan liian myöhään niin inhimilliset kärsimykset ja myös rahalliset menot ovat suuremmat.

 

Koulutus: Koulutukseen ja sen puitteisiin on satsattava pitkällä tähtäimellä rakenteellisesti ja rahallisesti. Laadukas koulutus on hyvinvointi yhteiskunnassa tulevaisuuden turvaaja. Kaikille varallisuuteen ja terveyden katsomatta pitää olla niin, että voi kouluttautua niin pitkälle kun haluaa.

 

Lapsiperheet / sosiaalipalvelut / Päihde – ja mielenterveystyö:

Monialaisia palveluita ja tukea riittävästi sosiaalipuolella, niin että lapset ja aikuiset eivät tippuisi turvaverkkojen läpi. Että monista terveys ja kuntoutuspalveluista ei säästettäisi niin paljon, että se johda siihen osa ihmisistä voi todella huonosti tänä päivänä Suomi nimisessä hyvinvointivaltiossa.

 

Kolmannen sektorin toimijat: eli sellaiset kulttuurin ja liikuntapalveluiden toimijat, jotka toimivat etupäässä avustuksilla ja mahdollistavat toimintoja, joita kunta ei pysty tarjoamaan. Ja tästä tulee pitkällä ajanjaksolla isot säästöt, monilla eri alueilla esim. terveyden - ja sosiaalipuolen alueilla.

 

Yksityistäminen lopetettava – koska niistä ei tule säästöjä, vaan lisämenoja: Kunnan pitää omistaa keskeisimmät Oy yhtiöt itsellään 100%:sti, koska silloin kukaan ulkopuolinen toimia ei pääse nostamaan kunnan asukkaalle tärkeitä menoja, esim. sähkö, vesi jne.